HOLE KIRKE
FORSIDEN>Kirkemusikk>Händels Messias med Ringerike Vocalis 2015

Händels Messias med Ringerike Vocalis 2015

2014-11-01
Etter suksess med Bachs Juleoratorium i januar 2014, setter koret Ringerike Vocalis opp nok et populært verk, og håper at Händels Messias slår like godt an. Siden det ikke ble plass til alle som ønsket å høre konserten sist, satser koret denne gangen på to konserter; én på lørdag 10.januar kl. 18.00 og én på søndag 11. januar kl. 18.00, og håper publikums-oppslutningen blir like stor.

Vi har fått med oss fire eminente solister:

Isa Katharina Gericke, sopran

Angelica Voje, mezzosopran

Vidar Hellkås, tenor

Magne Fremmerlid, bass

Koret består av 50 sangere, og Kari Rønnekleiv er konsertmester i det sammensatte orkesteret med strykere, oboer, trompeter, pauker og cembalo.

Messias er et stort verk som sjelden framføres i sin helhet. Vi kommer også til å forkorte det en del slik at det blir en konsert på ca. 90 minutter, men vi tar selvsagt med det kjente Halleluja-koret.

Billetter til konsertene: Kr. 200,- for voksne og kr. 100,- for barn og skoleungdom.

Forhåndssalg gjennom koristene og på Hole kirkekontor fra desember.

Mer om solistene:

Isa Katharina Gericke, sopranHändels Messias med Ringerike Vocalis 2015Isa Katharina Gericke

Norsk/tysk sanger med sangstudier fra Musikkhøgskolen i Oslo og Hochschule der Künste i Berlin.

I 2001 vant hun første pris i Dronning Sonjas internasjonale Musikk-konkurranse for sangere.

Hennes debut var på Den norske Opera i 2003 i rollen som Gretel i Humperdincks opera «Hänsel  und Gretel». Siden har hun gjestet alle norske klassiske musikkfestivaler, og er en ettertraktet operasanger i inn- og utland. For tiden har hun Berlin som base for sin solist-virksomhet.

Angelica Voje, mezzosopranHändels Messias med Ringerike Vocalis 2015

Den norsk-samiske mezzosopranen Angelica Voje har studert sang både i Zürich og i London. I 2009 vant hun to spesialpriser ved Dronning Sonjas Internasjonale musikk-konkurranse; prisen for beste tolkning av norsk musikk og Ingrid Bjoners stipend til beste norske deltaker. Voje gav egen solokonsert under festspillene i Bergen i 2010, og i opera-oppsetninger både nasjonalt og internasjonalt har hun gjort seg bemerket som en av Norges fremadstormende unge operasangere.

Vidar Hellkås, tenorHändels Messias med Ringerike Vocalis 2015Vidar Hellkås

Hellkås er bosatt i Drammen, og har sin musikalske utdannelse fra Universitetet i Oslo og Norges Musikkhøgskole. Som solist har han gjort seg bemerket innen barokkmusikken, og da særlig som evangelist i oratorier. Ved Den Norske Opera har han gjort flere roller, blant annet i «Don Carlo», som var åpningsforestillingen ved den nye operaen i Bjørvika.

Magne Fremmerlid, bassHändels Messias med Ringerike Vocalis 2015Magne Fremmerlid

Siden 1997 har Fremmerlid vært fast tilknyttet solistensemblet ved Den norske opera, hvor han har gjort et stort antall roller. Han er også ettertraktet som oratoriesanger, og har de fleste kirkemusikk-verker på repertoaret.  En rekke ganger har han vært solist med Oslo-Filharmonien, Bergen Filharmoniske orkester og Stavanger Symfoniorkester. «Enestående» og «sedvanlig malmklar» er bare noe av det anmelderne har skrevet om Magne Fremmerlid de siste årene.

Kari Rønnekleiv, konsertmester

Kari Rønnekleiv er en norsk fiolinist, utdannet ved Trøndelag Musikkonservatorium og Royal College of Music i London. Hun har jobbet som landsdelsmusiker i Finnmark, Tromsø Symfoniorkester og som frilansmusiker i orkester som Bodø Sinfonietta, Trondheim Symfoniorkester og TrondheimSolistene. Rønnekleiv har vært konsertmester på de fleste av Ringerike Vocalis sine prosjekter.

OVERSIKT OVER ØVELSER OG KONSERTENE

Søndag 9. november

Søndag 23. november

Søndag 4. januar 2015

Fredag 9. januar 2015

kl. 17-21

Lørdag 10.januar

kl. 14.00 generalprøve.

Kl.18.00: Konsert

Søndag 11. januar

kl. 16. 00 oppvarming

Kl.18.00: Konsert

MER INFORMASJON OM KORET

Koret Ringerike Vocalis er et prosjektkor med formål å framføre større kirkemusikkverker, og er et regionalt tilbud for korsangere som ønsker å ha litt utfordringer. Til nå har vi vært ca. 40 sangere på hvert prosjekt, og deltakerne har kommet fra Hole, Ringerike, Jevnaker, Hadeland, Tyristrand, Bærum og Oslo.

Dirigent og kunstnerisk leder er kantor i Hole kirke, Grethe Ulversøy. Händels Messias med Ringerike Vocalis 2015Bildet er tatt i 2011.

Koret har øvelse 6-8 helger i året. Vi øver ca. 4 timer en av helgedagene, enten lørdag eller søndag. Vi har vanligvis en konsert i året. Konserthelga har vi øvelse både lørdag og søndag.

Det forutsettes at kormedlemmene gjør en del av innstuderingen av stemmer på egenhånd etter øve-cd. Det kreves korerfaring for å delta, og dirigenten har mulighet til å foreta stemmeprøve.

Konsertene framføres med profesjonelle orkestermusikere og solister.

Korets konserter i Hole kirke:

2006: John Rutters Requiem med ensemble og solist Helene Haarr, sopran. Sunniva Rødland Wettre, harpe

2007: Vivaldis Gloria med Marianne Hirsti og Marianne E. Andersen, sopran og mezzosopran

Mendelsohns ”Hear my prayer”, Marianne Hirsti solist

2008: Gabriel Faures Requiem med Per Vollestad, baryton

2009 : “Four Coronation Anthems” av Händel og “Te Deum” av Purcell.

2010: Mozart-aften, bl. Regina coeli, Misericordias Domini og Tantum ergo. Solist Bodil Arnesen, sopran

2011: Johann Sebastian Bach: Kantate 140 «Wachet auf», Kantate “Alles was ihr tut” av Buxtehude og “Meine Seele” av Schütz. Solister: Per Vollestad og Rønnaug Rauk Sundling

2012: John Rutters Requiem  (orkesterversjon). Solist: Tone Elisabeth Braaten, sopran.

-5. januar 2014: Juleoratoriet av J.S. Bach. Solister: Tone Elisabeth Braaten, Ingrid Dominique, Vidar Hellkås og Per Vollestad