FORSIDEN>Bryllup>Samlivsbrudd

Samlivsbrudd

2009-10-17
Opplever du samlivsbrudd?
De siste fem årene har mellom 50-60 000 barn opplevd at foreldre skilles. Over halvparten av alle inngåtte ekteskap går i oppløsning, også blant samboere er det mange som velger å gå fra hverandre. Dette tar kirken på alvor. Den norske kirke vil være nær i sorgen.

Hva kan kirken være for deg i denne situasjonen?
Din lokale menighetsprest tar imot mennesker til samtale. Du finner din menighet ved å søke i kolonnen til venstre, dersom du ikke allerede vet hvilken menighet du hører til i. I Den norske kirke feires det også gudstjenester landet over hver søndag. Å delta i gudstjenestefellesskapet kan være til hjelp og trøst for mange.

Det finnes også andre mennesker som vil snakke med deg dersom du ønsker det:

Kirkens SOS
Nettpresten
> Kirkens Familievern

Samtaleterapi er det viktigste tilbudet ved familievernkontorene. Enkelte kontorer har tilbud om gruppeterapi. Familievernets tilbud er gratis, og man kan selv ta direkte kontakt med nærmeste familievernkontor.  Alle er velkomne uavhengig av livssyn og kirketilknytning.

Kompetansesentra - samliv
Samlivssenteret på Modum har mye kompetanse på familievern og samliv. Det er mulig å kontakte disse for kurs og individuell veiledning.

Kontakt Samlivssenteret på Modum Bad

Det finnes også familievernkontorer over hele landet tilknyttet kommunen/ bydelen du bor i.
Se oversikten hos Kirkens familievern

HØYMESSE i Hole kirke