FORSIDEN>Ringerike Vocalis med Bachs Juleoratorium 6.-7. januar 2018

2017-08-10
Ringerike Vocalis fortsetter tradisjonen med å sette opp større korverk, og det anerkjente orkesteret Barokkanerne er igjen booket for samarbeid. Denne gang blir det gjenhør med Bachs Juleoratorium, med konsert i nye Hønefoss kirke lørdag 6.januar kl. 18.00 og konsert i Hole kirke søndag 7.januar kl. 18.00.

Det var på nyåret 2014 at Ringerike Vocalis satte opp Juleoratoriet for første gang, og med denne konserten hadde koret sitt store gjennombrudd. Brørby Sko på Jevnaker sponset koret med annonsekampanje, og resultatet ble så stor publikumstilstrømning at vi ikke fikk plass til alle som ville høre på, og mange måtte gjøre vendereis uten å få med seg konserten. Derfor føler vi at vi skylder publikum en oppsetning til. Denne gang vil kapasiteten bli langt bedre siden vi holder to konserter, og nye Hønefoss kirke har dessuten enda flere sitteplasser enn Hole kirke.

Til framføringen har vi fått med oss fire framragende solister:

Gunda Marie Bruce, sopran

Marianne Bye Granheim, mezzosopran

Magnus Staveland, tenor

Magne Fremmerlid, bass

Magne Fremmerlid trenger ingen nærmere presentasjon for de som har vært på våre konserter tidligere. To ganger har han sunget Messias med oss, og blitt vel kjent i presse og lokalmiljøet som mannen med den malmfulle røsten. Fremmerlid var fram til i fjor ansatt i solistensemblet til Den norske opera.

Ringerike Vocalis med Bachs Juleoratorium 6.-7. januar 2018

Også de to kvinnelige solistene har sunget i våre kirker tidligere:

Ringerike Vocalis med Bachs Juleoratorium 6.-7. januar 2018

Gunda Marie Bruce vant publikums hjerter i en fullsatt Bønsnes kirke på sommerkonsert i fjor, mens Marianne Bye Granheim kjenner vi fra hennes konsert med sanger av sin bestefar Erik Bye. Turnéen innledet hun i Hole kirke, siden den kirken var den nærmeste til slektsgården Bye på Røyse.

Ringerike Vocalis med Bachs Juleoratorium 6.-7. januar 2018

Tenoren Magnus Staveland er med oss for første gang. Han er en svært etterspurt solist til opera, kirkemusikkoppsetninger og festivaler i inn- og utland, og vi er veldig glade for at han klarte å finne tid til vår konsertoppsetning. Staveland er ansatt i Den norske opera ved siden av utstrakt frilans-virksomhet.

Ringerike Vocalis med Bachs Juleoratorium 6.-7. januar 2018

Dirigent er som tidligere Grethe Ulversøy, kantor i Hole kirke, som nå er tilbake etter et drøyt halvårs permisjon.

Billetter vil koste kr.250,-, og blir lagt ut for salg fra 1.november. Her ligger alt til rette for at dette kan bli en kjempefin julegave!

Bli med i koret?

Ringerike Vocalis er et prosjektkor der sangerne melder seg på til hvert prosjekt. Til dette prosjektet er vi nesten fulltallige (50), men har plass til to tenorer og to basser til, kanskje også en lys førstesopran og en alt til. Vi er spesielt interesserte i å knytte til oss nye sangere mellom 18 og 55 år. Ta gjerne kontakt med dirigenten om du er interessert i å være med på årets prosjekt, eller kommende prosjekter.

Øvelser:

Søndag 27.august                   kl. 14.00-18.00    Årsmøte i pausen kl. 15.30

Søndag 10.september            kl. 14.00-18.00

Søndag 15.oktober                 kl. 14.00-18.00

Søndag 29.oktober                 kl. 14.00-18.00

Søndag 12.november             kl. 13.00-17.00    Merk!

Søndag 26.november             kl. 14.00-18.00

Fredag 5.januar                      kl. 17.00-21.00

Lørdag 6.januar                      kl. 12.00, konsert kl. 18.00

Søndag 7.januar                     kl. 15.30, konsert kl. 18.00

Betingelser for å være med:

-Betale kontingent kr. 800,- til konto 2280.33.70234 innen første øvelse

(Deltakeravgiften tilbakebetales ikke om man må trekke seg fra prosjektet)

-Selge minst 4 billetter á kr. 250,- (unntak gjøres for de som bor langt unna)

-Skaffe noter selv (Bärenreiter).

-Øve hjemme i tillegg til å delta på øvelsene

-Møte til forsangertjeneste på gudstjeneste i Hole kirke én gang

(Unntak gis etter avtale med dirigenten)

Spesialpris for unge sangere: de som er mellom 18 og 25 år betaler kun kr. 50,- i deltakeravgift