FORSIDEN>Gudstjeneste med speidere på Sollihøgda

Gudstjeneste med speidere på Sollihøgda

2016-04-27
Søndag 24. april 2016 var det gudstjeneste i Sollihøgda kapell. Speidere deltok, og etterpå ble det grilling og aktiviteter utenfor kirken.

En iskald vårmorgen i april inviterte kirkeklokkene til gudstjeneste i det hvitmalte kapellet på Sollihøgda. På vollen utenfor kapellet var Hole speidergruppe i ferd med å rigge til bålpanne og klargjør til hesteskokasting. Etter en heller kjølig natt med minusgrader, var speiderne klar for oppgaver innendørs. Prosesjon, lesning og lystenning ble framført sammen med konfirmantene. Rundt 50 personer var møtt fram til familiegudstjenesten. Oscar leste om Jesus som tok kommando over storm og store bølger. Vi er ikke alene i vår livsbåt når bølgene bryter og naturkreftene raser.

Gudstjeneste med speidere på SollihøgdaBønn med bevegelser i gudstjenesten

Både tekster og sanger forteller om hvem Gud er. Orgelelev Amund avsluttet så vakkert med Mozarts melodi til “Kom mai, du skjønne, milde” .

Etter gudstjenesten stod Per Nøsterud og Grethe Skovli klar med varme pølser på grillen. Bålpanna var tent og speiderne bød på pinnebrød. Hesteskokasting var en populær aktivitet. En snøbyge nærmet seg, og de som ikke hadde tatt på seg ullklær, fikk det travelt.

Gudstjeneste med speidere på SollihøgdaHesteskospill

Tusen takk til både Hole speidergruppe, konfirmanter og frivillige som gjorde en flott innsats på flere arenaer! Takk til alle som kom til Sollihøgda denne aprildagen! Takk til Gud for hans vakre skaperverk!

Gudstjeneste med speidere på SollihøgdaSteking av pinnebrød

Tekst: Torun Eskevik Ruud

Foto: Claus Perlt