FORSIDEN>Mektig jubileumskonsert med Ringerike Vocalis

Mektig jubileumskonsert med Ringerike Vocalis

2016-01-25
500 lot seg begeistre av Ringerike Vocalis og Barokkanerne i Hole kirke 9. og 10. januar.

Det er blitt en tradisjon å komme til Hole kirke for å høre stor kormusikk rundt årsskiftet. I ti år på rad har prosjektkoret Ringerike Vocalis invitert til konsert med noen av musikkhistoriens største verker på programmet, og det har tidligere framført blant annet Juleoratoriet og Messias.

I år sto både Bach og Vivaldi på programmet, og i jubileumsåret hadde koret leid inn det anerkjente barokkorkesteret Barokkanerne fra Oslo. Og det ble svært godt mottatt av de til sammen 500 publikummerne, som kvitterte med stående applaus og mange lovord.

Som hovedverk framførte koret «Gloria» av Vivaldi, et av Vivaldis mest berømte verker, og en av Bachs mest kjente kantater, «Herz und Mund und Tat und Leben». Begge deler mektig og festlig musikk, med en god blanding av store korsatser, melodiøse solistarier og talende resitativer.

Kor og orkester ble ledet av kantor i Hole, Grethe Ulversøy. Som solister hadde koret engasjert Helene Wold (sopran), Anne-Carolyn Schlüter (mezzosopran) og Daniel Norum (tenor), mens korets egen Diego Aravena tok på seg bassolist-oppgaven.

Orkesteret Barokkanerne hadde for anledningen hentet inn Peter Spissky fra Concerto Copenhagen som konsertmester. Han er en av de ledende barokk-kjennerne i Skandinavia. I tillegg til å spille på korsatsene, framførte orkesteret på egen hånd en av Vivaldis konserter, som svingte nesten som på en jazz-konsert.

Ringerike Vocalis planlegger et nytt korprosjekt som starter i vår og jobber fram mot konsert i januar 2017. Mer informasjon og påmelding kommer snart.

Om Ringerike Vocalis

Koret Ringerike Vocalis er et prosjektkor med formål å framføre større kirkemusikkverker, og er et regionalt tilbud for korsangere som ønsker å ha litt utfordringer. De siste årene har vi vært ca. 50 sangere på hvert prosjekt, og deltakerne har kommet fra Hole, Ringerike, Jevnaker, Gran, Modum, Bærum og Oslo.

Dirigent og kunstnerisk leder er kantor i Hole kirke, Grethe Ulversøy.

Koret har øvelse 6-8 helger i året. Vi øver ca. 4 timer en av helgedagene, enten lørdag eller søndag. Vi har vanligvis en konsert i året. Konserthelga har vi øvelse både lørdag og søndag.

Det forutsettes at kormedlemmene gjør en del av innstuderingen av stemmer på egenhånd etter øve-cd. Det kreves korerfaring for å delta, og dirigenten har mulighet til å foreta stemmeprøve.

Konsertene framføres med profesjonelle orkestermusikere og solister.

Korets konserter i Hole kirke:

• 2006 (høst): John Rutters Requiem med ensemble og solist Helene Haarr, sopran. Sunniva Rødland Wettre, harpe
  • 2007 (høst): Vivaldis Gloria med Marianne Hirsti og Marianne E. Andersen, sopran og mezzosopran/ Mendelsohns ”Hear my prayer”, Marianne Hirsti solist
  • 2008 (høst): Gabriel Faures Requiem med Per Vollestad, baryton
  • 2009 (høst): “Four Coronation Anthems” av Händel og “Te Deum” av Purcell.
  • 2010 (høst): Mozart-aften, bl. Regina coeli, Misericordias Domini og Tantum ergo. Solist Bodil Arnesen, sopran
  • 2011 (høst): Johann Sebastian Bach: Kantate 140 «Wachet auf», Kantate “Alles was ihr tut” av Buxtehude og “Meine Seele” av Schütz. Solister: Per Vollestad og Rønnaug Rauk Sundling
  • 2012 (høst): John Rutters Requiem  (orkesterversjon). Solist: Tone Elisabeth Braaten, sopran
  • 2014 (januar): Juleoratoriet av J.S. Bach. Solister: Tone Elisabeth Braaten, Ingrid Dominique, Vidar Hellkås og Per Vollestad
  • 2015 (januar): Händels Messias. Solister: Isa Katharina Gericke, Angelica Voje, Vidar Hellkås og Magne Fremmerlid
  • 2016 (januar): Vivadis Gloria og Beatus Vir, Bachs kantate 147. Barokkanerne og solistene Helene Wold, Anne-Carolyn Schlüter, Daniel Norum og Diego Aravena

Mektig jubileumskonsert med Ringerike Vocalis
sø. 2 juli, kl. 11:00
Liturg: kapellan Kristine Bekken Aschim. Organist: Sebastian Wemmerløv.
HØYMESSE i Bønsnes
sø. 16 juli, kl. 11:00
Liturg: sokneprest i Hønefoss, Tor Magnus Amble.
OLSOKMESSE i Bønsnes
lø. 29 juli, kl. 18:00
Liturger: prost Kristin Moen Saxegaard og sokneprest Morten Hansen Hunstad.
sø. 6 aug., kl. 11:00
Liturg: sokneprest Morten Hansen Hunstad