HOLE KIRKE
FORSIDEN>Jubileumskonserter med Ringerike Vocalis

Jubileumskonserter med Ringerike Vocalis

Vivaldi og Bach, i samarbeid med Barokkanerne
2016-01-01
Ringerike Vocalis feirer 10-års jubileum i 2016, og markerer jubileet med to konserter i Hole kirke like over nyttår, lørdag 9. og søndag 10. januar. Begge konsertene starter kl. 18.00.

Jubileumskonserter med Ringerike VocalisRingerike Vocalis

Husker du Messias i Hole kirke i fjor, og Juleoratoriet i 2014? Prosjektkoret RingerikeVocalis har nå framført store kirkemusikalske verker i Hole kirker i ni år på rad, og tiende gangen, – 9. og 10. januar 2016 - blir det også storslått:

Som hovedverk har koret denne gang valgt «Gloria» av Vivaldi, et av Vivaldis mest berømte verker. Dette er musikk med virkelig festlig karakter, det er både energisk og melodiøst.

Denne gangen har koret satset enda mer på orkesteret. Tidligmusikk-ensemblet «Barokkanerne» er innleid som tonefølge, et eksepsjonelt og spennende norsk orkester som spiller på tidsriktige barokkinstrumenter, kjent fra utallige opptredener på festivaler, radio og TV.

I tillegg til «Gloria» skal koret synge en av Bachs mest kjente kantater, «Herz und Mund und Tat und Leben». Det er denne kantaten som inneholder den kjente koralen «Jesu, bleibet meine Freude», (Herre Gud, du er og bliver) Bachs kanskje mest framførte koral. Orkesteret vil spille et verk alene, før konsertene avsluttes med Vivaldis «Beatus Vir».

Solister:

Rønnaug Rauk Sundling, sopran

Anne-Carolyn Schlüter, mezzosopran

Daniel Norum, tenor

Diego Aravena, bass

 

Rønnaug Rauk Sundling, sopran Jubileumskonserter med Ringerike VocalisRønnaug Rauk Sundling 

Rauk Sundling vokste opp i Hole, før hun som tenåring flyttet til Skien. Siden har hun i perioder bodd i Hønefoss og Jevnaker, og har således en sterk lokal tilknytning, I 2007 vant hun stipend fra talentfondet «Celledeling» i Hønefoss. Sin utdannelse har hun blant annet fra The Royal Academy of Music i London. Det var i studietiden der at hun ble tildelt The Josephine Baker Trust for fremragende oriatoriesangere, noe som førte til en konsertserie med kor og orkestre i hele Storbritannia. Sundling er en allsidig utøver og virker både som operasanger, musikalartist og skuespiller i Storbritannia og Skandinavia.

 

Anne-Carolyn Schlüter, mezzosopran Jubileumskonserter med Ringerike VocalisAnne-Carolyn Schlüter, bilde tatt av Peter Ruzicka 

Schlüter er opprinnelig tysk, nå bosatt i Kongsberg. I 1999 fullførte hun sine sangstudier ved Kölner Musikhochschule. Schlüter er kjent for et bredt repertoar som opera-og konsertsangerinne med et spenn fra Cavalli frem til dagens komponister. Innen kirkemusikk har hun samarbeidet med blant andre Helmuth Rilling. Schlüter medvirker ved flere cd-innspillinger som «Tryllefløyten» med Claudio Abbado (Deutsche Grammophon) og på den prisvinnende innspillingen av Frank Schreckers «Das Spielwerk und die Prinzessin».

 

 

Daniel Norum, tenor Jubileumskonserter med Ringerike VocalisDaniel Norum 

Norum er en ung og lovende sanger fra Steinkjer som for øyeblikket forbereder sin avsluttende bachelor-konsert på Norges Musikkhøgskole. Norum har flere ganger medvirket ved Oslo Operafestival, og i 2012 ble han håndplukket av Elisabeth Nordberg Schulz til å være med på «Unge Operatalenterkonsert». Samme år vant han også Sparebank1 sitt talentstipend TÆL.

 

 

Diego Aravena, bass Jubileumskonserter med Ringerike VocalisDiego Aravena

Aravena er fra Argentina og har kommet til Norge for å jobbe som frivillig medhjelper på Tyrifjord videregående skole, som drives av adventistsamfunnet på Ringerike. I sitt hjemland har han jobbet som sanger og sanglærer.Vi ble oppmerksomme på hans flotte bass-røst, og har knyttet ham til koret som medlem i bassgruppa, og han vil altså i tillegg ta seg av solo-oppgaven i Bach-kantaten.

 

 

Ringerike Vocalis under ledelse av kirkens kantor, Grethe Ulversøy, er organisert som et prosjektkor der deltakerne melder seg på for hvert prosjekt. Det er et tilbud til de mest skolerte sangerne i distriktet som ønsker en ekstra utfordring ved å innstudere og framføre av noen musikkhistoriens største verker. De 50 sangerne i årets prosjekt kommer fra Hole, Ringerike, Jevnaker, Modum, Bærum og Oslo.

Koret har hatt stor suksess med de siste årenes satsinger, Juleoratoriet av Bach januar 2014 og Messias av Händel januar 2015, og vi håper publikum slutter like godt opp om jubileumskonsertene i januar 2016.

Billetter til konsertene koster kr. 250,-(voksne) og kr. 150,-(barn), og legges ut for salg fra november på følgende utsalgssteder:

-Hole kirkekontor,

-Brørby Sko på Jevnaker

-Fotograf I.Kind i Hønefoss.

 

Korsangerne har også billetter for salg.

Velkommen til storslåtte jubileumskonserter!

 

Øvelsesplan for prosjektet:

Søndag 26.april 2015 kl. 14.00-18.00. Årsmøte kl. 16.00.

Søndag 30.august kl. 14.00-18.00

Søndag 20.september kl. 14.00-18.00

Søndag 11.oktober kl. 14.00-18.00

Søndag 25.oktober kl. 14.00-18.00

Søndag 8.november kl. 14.00-18.00

Søndag 22.november kl. 14.00-18.00

(fri i desember)

Søndag 3.januar 2016 kl. 14.00-18.00

Fredag 8.januar 1016 kl. 17.00-21.00

Lørdag 9.januar 2016: Generalprøve fra kl. 12.00. Konsert kl. 18.00.

Søndag: 10.januar 2016: Kort prøve kl.15.30. Konsert kl. 18.00

 

MER INFORMASJON OM KORET

Koret Ringerike Vocalis er et prosjektkor med formål å framføre større kirkemusikkverker, og er et regionalt tilbud for korsangere som ønsker å ha litt utfordringer. Til nå har vi vært ca. 40 sangere på hvert prosjekt, og deltakerne har kommet fra Hole, Ringerike, Jevnaker, Hadeland, Tyristrand, Bærum og Oslo.

Dirigent og kunstnerisk leder er kantor i Hole kirke, Grethe Ulversøy.

Koret har øvelse 6-8 helger i året. Vi øver ca. 4 timer en av helgedagene, enten lørdag eller søndag. Vi har vanligvis en konsert i året. Konserthelga har vi øvelse både lørdag og søndag.

Det forutsettes at kormedlemmene gjør en del av innstuderingen av stemmer på egenhånd etter øve-cd. Det kreves korerfaring for å delta, og dirigenten har mulighet til å foreta stemmeprøve.

Konsertene framføres med profesjonelle orkestermusikere og solister.

Korets konserter i Hole kirke:

2006: John Rutters Requiem med ensemble og solist Helene Haarr, sopran. Sunniva Rødland Wettre, harpe

2007: Vivaldis Gloria med Marianne Hirsti og Marianne E. Andersen, sopran og mezzosopran

                Mendelsohns ”Hear my prayer”, Marianne Hirsti solist

2008: Gabriel Faures Requiem med Per Vollestad, baryton

2009 : “Four Coronation Anthems” av Händel og “Te Deum” av Purcell.

2010: Mozart-aften, bl. Regina coeli, Misericordias Domini og Tantum ergo. Solist Bodil Arnesen, sopran

2011: Johann Sebastian Bach: Kantate 140 «Wachet auf», Kantate “Alles was ihr tut” av Buxtehude og “Meine Seele” av Schütz. Solister: Per Vollestad og Rønnaug Rauk Sundling

2012: John Rutters Requiem  (orkesterversjon). Solist: Tone Elisabeth Braaten, sopran.

5. januar 2014: Juleoratoriet av J.S. Bach. Solister: Tone Elisabeth Braaten, Ingrid Dominique, Vidar Hellkås og Per Vollestad

10. og 11. januar 2015: Händels Messias. Solister: Isa Katharina Gericke, Angelica VojeVidar Hellkås og Magne Fremmerlid

 

HVA SKJER?
HØYMESSE
sø. 25 feb., kl. 11:00
HOLE KIRKE.
HØYMESSE
sø. 4 mars, kl. 11:00
HOLE KIRKE.
HØYMESSE
sø. 11 mars, kl. 11:00
HOLE KIRKE. Søndagsskole.
TÅRNAGENT-GUDSTJENESTE
sø. 18 mars, kl. 11:00
HOLE KIRKE. Tårnagentene deltar på gudstjenesten. Denne gudstjenesten passer for store og små i alle aldre.

Hole kirkelige
fellesråd

Jomfrulandsveien 2
3530 RØYSE

 

Powered by Cornerstone