FORSIDEN>Pilegrimsleden i regnvær 2.juni 2015

Pilegrimsleden i regnvær 2.juni 2015

2015-06-04
En regnfull junidag var ansatte i Hole menighet på befaring langs pilegrimsleden fra Bønsnes kirke til Hole kirke.

Pilegrimsleden i regnvær 2.juni 2015Pilegrimstur 2.juni 2015Vi startet i Bønsnes kirke med å se på den kunstferdige utstillingen som Frithjof Rudstaden har laget. Utstillingen fra vikingtiden står i våpenhuset og heter En familie på kirkevei. Modellene skal forestille småkongen Sigurd Syr og hans kone Åsta. Olav den hellige som barn vil komme på plass etter hvert (SE BILDEGALLERI NEDERST!). Besøket i Bønsnes ble avsluttet inni kirkerommet med lesning, sang og utsendelsesbønn. Utenfor ventet to turglade hunder som lengtet etter å komme i gang.

Stien over Frøshaugåsen var godt merket. Vi tok en avstikker innom Frøyshov gravfelt. Videre gikk vi en umerket sti over til Skarpsnogata og fulgte til sist hovedveien til Hole kirke.

Vi avsluttet ved skulpturen ”Den gode hyrden” på kirkens østvegg. Torun diakon leste om den gode gjeteren. Plutselig tiltok regnværet som var meldt. Da var ikke folk og dyr sene om å komme seg innomhus.

En keltisk bønn til alle pilegrimer som vandrer gjennom bygdene våre:

Gud breie sin fred omkring deg.

Gud vare deg på din veg og fri deg frå det vonde

og frå alle farar.

Gud sende sin englehær og omgje deg på alle sider.

Kristus vere med deg der du vandrar.

sø. 22 okt., kl. 11:00
Søndagsskole.